Пломби и фасетки

Пломби и фасетки

Пломбирањето на забите е една од најчестите интервенции .Денешните композити се усовршени до тој степен што реставрацијата на исчистеното кариозно поле не може да се препознае, поради самата способност за добро моделирање и камелеон ефект.

Кај предните заби може исклучително добро да се постигнат ефекти на промена на формата и корекција на дисколорни заби со композитните фасетки.

Покрај конвенционалното чистење на кариес постои и чистење на кариес и правење на микро ретенција со помош на денаталниот ласер кој е воедно и безболен.

КОНТАКТ

Ул. Климент Охридски 15
1000 Скопје, Р. Македонија

Телефон: +389 2 3226 733
Email: info@karakamchev.com.mk